Skip to content

Museoliitto

12.3.2019

Museoviikkoa vietetään toukokuussa – ilmoita museosi ohjelma tapahtumakalenteriin

Museoviikkoa vietetään 13.–19.5.2019 ja Kansainvälistä museopäivää viikon keskellä 18.5.

Museoviikko on museoiden yhteinen yleisökampanjoinnin viikko ja hyvä kanava alueelliseen yhteistyöhön muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Viikon tapahtumia voivat olla esimerkiksi näyttelyt, opastukset, kesänäyttelyiden avautumiset, luentotilaisuudet, esitelmät ja työpajat.
 
Museoviikon keskellä 18.5. vietettävän kansainvälisen museopäivän teema on vuonna 2019 Museums as Cultural Hubs: The Future of Tradition.
 
Museoviikko.fi
 
Museoviikon tapahtumat ja meneillään olevat näyttelyt kootaan erilliseen Museoviikko.fi-tapahtuma- ja näyttelykalenteriin. Ilmoita museosi tapahtumat viimeistään 5.5.2019.
 
Museoviikon tapahtumat ja ohjelmat päivitetään kalenteriin museot.fi-näyttelykalenterin tunnuksilla. Valitse päivitystyökalusta ’lisää uusi tapahtuma’, ilmoita tapahtuman päivämäärä ja ajankohta, laita ruksi kohtaan ’osa museoviikon ohjelmaa’ ja tallenna.
 
Museoviikon juliste ja banneri
 
Viikon viestintämateriaalit on päivitetty! Museoviikon bannereita voi vapaasti hyödyntää museoiden omassa verkkomarkkinoinnissa ja julistetta voi tulostaa levitettäväksi. Lataa tiedostot Museoviikko-sivulta.
 
Infopaketti
 
Kannattaa tutustua myös museoille suunnattuun kansainvälistä museopäivää koskevaan infopakettiin.
 
Mediatiedotus
 
Museoliitto tiedottaa Museoviikon tapahtumista kootusti medialle toukokuun alussa. Museoviikon tapahtumat näkyvät myös Museokortin viestinnässä.

Museoviikko toteutetaan yhdessä Museokortin kanssa.
 
Lisätiedot
 
Suomen museoliitto
Projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
puh. 0444 300 703
Eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä