Skip to content

Museoliitto

14.4.2014

Museoviikon teemana on kokoelmien ihmeet

Museoviikkoa vietetään 12.-18.5.2014. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan! Museot voivat esimerkiksi tarjota ilmaisen sisäänpääsyyn tai Kokoelmien ihmeet -teemaan liittyviä tapahtumia.

Teemalla Kokoelmien ihmeet tuodaan esiin museoiden kokoelmia ja niihin liittyviä tarinoita. Kansainvälisen museoneuvoston ICOMin teema Kansainväliselle museopäivälle 18.5. on Museum collections make connections. Kansainvälisenä museopäivänä useisiin museoihin on ilmainen sisäänpääsy.

Kansainvälisen museopäivänä sunnuntaina 18.5. Sinebrychoffin taidemuseossa konservaattori kertoo Ditzingerin lipaston konservoinnista klo 13. Vapaa pääsy museoon koko päivän! Espoossa Talomuseo Glimsissä keitetään punamultaa ja tutustutaan opastuskierroksilla Glimsiin rakennus kerallaan.

Museoiden yötä vietetään tänä vuonna lauantaina 17.5. Porin taidemuseossa La Nuit Des Museés täyttyy musiikilla Rapmummo Eilan ja Hailuodon iPad orkesterin vauhdittamina. Luvassa myös iPad ääni- ja musiikkityöpaja. Etelä-Karjalan museoissa Museoiden yössä Linnoituksessa kohdataan vertaisihmettelijöitä jakamassa näyttelykokemusta. Luvassa myös tulishow, Valleilta alas tanssivat kengät -paperiteatteria sekä musiikkia.

Tampereella Postimuseo järjestää Nopein Postinkantaja -kisan. Rata on rakennettu Häkiläpolku 3:n nurmikolle kello 18-22. Postimuseon kirjasto ja arkisto ovat avoinna Museoiden yönä kello 18-22 osoitteessa Lapintie 1. Esillä on pop up-näyttely muumi-postimerkeistä.

Museoviikon tapahtumat ja meneillään olevat näyttelyt kootaan Museoviikko-portaaliin, joka päivittyy tapahtuman alkuun asti. Museoviikon tuotantoa voi selata museokohtaisesti, maakunnittain ja päiväkohtaisesti. Museoviikko -portaali löytyy osoitteesta http://www.museoviikko.fi/museoviikko/

Päivityssivustolle pääset kirjautumaan osoitteessa www.museot.fi/nayttelykalenteri/login

Lisätietoja:
Projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo, puh. 0444 300 703, eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä