Skip to content

Museoliitto

12.1.2017

Nuoret museoon Suomi100-vuoden kunniaksi

Suomen museoliitto ja Eurooppalainen nuorisokortti tiivistävät yhteistyötä vuonna 2017 kannustaakseen yhä useammat nuoret tutustumaan museoiden näyttelyihin. Tule museonne kanssa mukaan tarjoamaan edullisempaa sisäänpääsyä Eurooppalaisella nuorisokortilla!

Mikä Eurooppalainen nuorisokortti?

Eurooppalainen nuorisokortti on alle 30-vuotiaille suunnattu kortti, jonka tavoitteena on lisätä nuorten osallisuutta sekä tukea heikommassa asemassa olevia nuoria. Haluamme tarjota nuorille uusia mahdollisuuksia yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa ja kannustaa uusiin positiivisiin kokemuksiin erilaisten etujen kautta.

Tällä hetkellä mukana on jo noin 50 suomalaista museota ja toivomme verkoston kasvavan koko Suomen laajuiseksi. Mukaan voivat liittyä kaikenlaiset museot.

Eurooppalaista nuorisokorttijärjestelmää tukevat Euroopan unioni ja Euroopan neuvosto. Eurooppalaisen nuorisokortin tukena Suomessa on opetus- ja kulttuuriministeriö. Lisäksi monet nuorisojärjestöt ovat yhdistäneet kortin osaksi omaa jäsenkorttiaan. Eurooppalainen nuorisokortti löytyy esimerkiksi Kuuloliiton nuorilta. Korttia koordinoi Suomessa voittoa tavoittelematon taho Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry.

Eduntarjoaminen

Eurooppalaisen nuorisokortin eduntarjoaja on tukemassa nuorten osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja aktiivista osallistumista. Eduntarjoaminen ei maksa mitään, mutta tarjoaa positiivista näkyvyyttä nuorten keskuudessa. Etuja markkinoidaan mahdollisuuksien mukaan kaikissa nuorisokortin viestintäkanavissa: kotisivuilla, uutiskirjeessä, sosiaalisessa mediassa ja erilaisissa tapahtumissa. Edut ja eduntarjoajat löytyvät myös 36 korttimaan yhteisestä tietokannasta.

Museoiden osalta etu voi olla esimerkiksi opiskelijahinnan tai maksuttoman sisäänpääsyn tarjoaminen kaikille nuorisokortin omistajille. Omalle museokohteelle sopivan edun voi sopia erikseen nuorisokortin koordinaattorin kanssa (kts. yhteystiedot alla).

Eduntarjoajan näkyvyydet

Eduntarjoajat voivat käyttää kaikkia Eurooppalaisen nuorisokortin kanavia eduista viestimiseen. Viestintätoimenpiteistä sovitaan erikseen Eurooppalaisen nuorisokortin koordinaattorin kanssa. Eduntarjoajat voivat käyttää Eurooppalaisen nuorisokortin logoa lipunmyyntipisteellä. Esimerkkejä nuorisokortin tarjoamista viestintämahdollisuuksista:

– Instagram-postaus (kuva ja teksti)
– Nosto kortin etusivulle
– Facebook-nosto
– Kilpailu ja palkinto (esim. 2 kpl pääsylippuja voittajille)

Mikäli museonne on jo eduntarjoaja ja haluat hyödyntää kortin viestintäkanavia entistä tehokkaammin, otathan ottaa yhteyttä nuorisokortin koordinaattoriin.

Haluatko olla mukana?

Nuorisokortin eduntarjoajaksi liittyminen on helppoa ja nopeaa. Otathan yhteyttä suoraan Eurooppalaisen nuorisokortin koordinaattoriin Anita Pataseen (anita.patanen(at)alli.fi, 044 416 5282).

Lisätietoja: http://www.europeanyouthcard.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä