3.3.2014
Pienryhmäkoulutuksissa tutustutaan Seinätön museo -opasteisiin
Koskaan aikaisemmin museot eivät ole päässeet yhtä lähelle kävijöitä — heidän taskuihinsa. Seinätön museo -opasteet toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista.
Kuvien ja tekstien lisäksi Seinätön museo -opasteissa voi hyödyntää esimerkiksi selostajaääntä, pelillisiä ominaisuuksia, ääneen ajastettuja kuvavaihdoksia, gps-paikannusta, videoita, sisä- ja ulkokarttoja ja muita kehittyneitä mahdollisuuksia. Opasteet toimivat kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisten sovellusten lataamista.
Seinätön museo opasteiden avulla voi esitellä esimerkiksi lähipuistojen patsaita, alueen kauneimpia kulttuurimaisemia tai vaikkapa neuvoa museon lähellä sijaitseviin matkailupalveluihin. Mobiiliopasteiden ansiosta museotila laajentuu fyysisten rajoitteidensa ulkopuolelle, mutta Seinätön museo -opasteet voivat yhtä hyvin esitellä myös museon sisätiloissa olevia teoksia tai näyttelyjä.
Opasteiden rakentaminen on yksinkertaista ja siitä voi tehdä useita kieliversioita. Tarvittaessa kohteisiin voi myös liittää mainoksia. Seinätön museo 2.0 on Suomen museoliiton ja Momeo Oy:n yhteistyössä toteuttama mobiilipalvelu.
Seinätön museo 2.0:n tiedot ja ominaisuudet:
Museoiden uudet mobiilimahdollisuudet
Ilmoittaudu mukaan pienryhmäkoulutukseen
Momeo Oy:n Jean Smedman ja Paavo Hynynen havainnollistavat Suomen museoliiton toimistossa järjestettävissä pienryhmäkoulutuksissa, kuinka mobiilioppaita käytännössä toteutetaan. Ensimmäiset koulutukset järjestetään maanantaina 17.3. ja 24.3. klo 12—16. Tarvittaessa tilaisuuksia järjestetään enemmän. Ajankohdat ja ilmoittautuminen Museoliiton koulutuskalenterissa.
Ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin tutustumisen jälkeen suurin osa ajasta käytetään ylläpitotyökalun — Tarinatallennin — käytön opettelemiseen ja oman opastekokonaisuuden perustamiseen. On toivottavaa, että osallistujat ottavat omat läppärinsä (+ hiiret) mukaan.
Koulutukseen kannattaa valmistautua miettimällä, millaisen oppaan tekemisen aloittaa koulutuksen aikana. Rakenteen jäsentäminen ja materiaalin varaaminen valmiiksi auttaa saamaan koulutuksesta enemmän irti. Lisätietoa koulutuksesta ja ohjeet siihen valmistautumiseen täältä.
Yhteen pienryhmäkoulutukseen mahtuu 10 henkilöä (max. kaksi osallistujaa / museo). Esittelytapahtumia järjestetään lisää kysynnän mukaan. Mikäli koulutus on täyttynyt, mutta Seinätön museo -kiinnostaa, kannattaa ilmoittautua jonotuslistalle!
Ilmoittautuminen: Seinätön museo -koulutukset
Lisätietoja koulutuksesta:
Jean Smedman
040 5227 089
jean.smedman@momeo.fi