Skip to content

Museoliitto

31.8.2023

|

Uncategorized

Satavuotiaan Museoliiton juhlapostimerkeissä esitellään 10 museota

Museoliito juhlapostimerkki. Siidan kokoelmiin kuuluvia esineitä.

Posti julkaisee 6. syyskuuta Suomen Museoliiton 100-vuotispäivän kunniaksi postimerkit, joissa esitellään 10 erilaista museota.

Suomessa on 151 ammatillisesti hoidettua museota. Monella museolla on useita erillisiä museokohteita, joita on yhteensä 326. Juhlamerkeissä esitellään 10 erilaista museota ja kolme esinettä niiden kunkin kokoelmista. Museot ovat eri puolilta maata Helsingistä Inariin.

Oman postimerkin saavat Hiihtomuseo, Musiikkimuseo Fame, Auton ja tien museo Mobilia, Museo Leikki, Museokeskus Vapriikki, Poliisimuseo, Turun museokeskus, Suomen lasimuseo, Saamelaismuseo Siida ja Kansallismuseo.

”Valitsimme mukaan otettavat museot ja esineet yhteistyössä Postin kanssa. Merkeissä nähdäänkin merkittäviä ja muuten huomionarvoisia helmiä kulttuurihistoriallisten ja erikoismuseoiden kokoelmista”, kertoo Museoliiton konsernin viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen.

Merkkien graafisesta suunnittelusta vastaa Anssi Kähärä.

”Projekti oli haastava aiheiden paljouden vuoksi. Kyseessä oli iso palapeli, jossa haettiin kompromissia sisällön ja visuaalisuuden kanssa. Selkeä konsepti auttoi kokonaisuuden hahmottamisessa suunnittelun eri vaiheissa”, Kähärä sanoo.

Museoliiton Miisa Pulkkinen sanoo, että juhlamerkit ovat omiaan herättämään vilkasta keskustelua.

”Esimerkiksi Museo Leikin juhlamerkin hauskat kurkkumopo, Kimble ja hakka tuovat monia muistoja lapsuudesta. Monet muutkin esineet ovat tuttuja ja herättävät keskustelua.”

Museoiden keskeinen tehtävä on tallentaa tietoa menneisyydestä ja myös nykyisyydestä dokumentoinnin keinoin.

”Museot tallentavat tietoa aikamme merkittävistä ilmiöistä, jotta voimme tutkia ja ymmärtää niitä myös tulevaisuudessa. Korona-ajan ilmiöt tai Nato-kynä kertovat tästä ajastamme”, Pulkkinen korostaa.

Museoliiton 100-vuotisjuhlapostimerkit, joita on 10 erilaista.

Museoliitto edustaa, kouluttaa ja kehittää suomalaista museokenttää sekä auttaa museoita menestymään. Liitto tunnetaan etenkin Museokortti-palvelusta, jolla on yli 250 000 aktiivista käyttäjää.

Lisätietoja:

Miisa Pulkkinen
konsernin viestintäpäällikkö
miisa.pulkkinen@museoliitto.fi
+358 44 4300 719

Postin MediaDesk, puh. 020 452 3366 (ma–pe klo 9.00–16.00), viestinta@posti.com

Voisit olla myös kiinnostunut näistä