Skip to content

Museoliitto

4.10.2022

Save the date: 30.9.2023 vietetään juhlapäivää museoissa ympäri Suomen

Museoliiton perustamispäivänä 30.9.2023 vietetään museoissa museokävijöille suunnattua ainutlaatuista tapahtumapäivää, joka juhlistaa ja tuo esille museoiden asiantuntemusta sekä osaamista. Kannustamme museoita esittelemään museotyötä ja museohenkilökunnan erikois(takin) osaamista!

Yllätetään ja innostetaan päästämällä kävijät kulissien taakse ja harvoin avoinna oleviin kohteisiin. Esitellään osaamista, jota ei aina ymmärretä museoihin liittää, kuten vaikkapa tulevaisuuksien ennakointia ja visiointia, sosiaalisen kestävyyden ja yhdenvertaisuuden edistämistä turvallisemmissa tiloissa tai näkökulmia kulttuurisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämiseen.

Museoliitto tarjoaa suunnittelun tueksi erilaisia tapahtumaideoita ja markkinoi juhlapäivää näkyvästi yhdessä Museokortin kanssa. Museot voivat järjestää tapahtumakonseptin mukaisen tapahtuman tai itse suunnittelemansa tapahtuman. Esimerkkejä tapahtumista ovat mm.: 

  • Erityistä museo-osaamista: Kierros kokoelmatiloissa ja takahuoneissa, Tutustu konservaattorin työhön työnäytöksen tai/ja konservaattorin vetämän näyttelykierroksen avulla, Tule luetteloimaan -työpaja 

  • Näin näyttely suunnitellaan -opastus näyttelyyn amanuenssin opastamana 

  • Näin näyttely rakennetaan -kierros museolla näyttelyvaihdon aikaan museomestarin opastamana 

  • Tapaa museoammattilaisia –kierros museon työntiloissa henkilökuntaa heidän työtiloissaan tavaten (museojohtaja, opas, amanuenssi, museomestari, konservaattori jne). 

  • Julkisen taiteen kiertokävely: museo hyvää kaupunkitilaa rakentamassa 

Nyt kannattaa jo lisätä kalenteriin päivämäärä 30.9.2023. Päivitämme juhlapäivän ohjelmaa sivuillemme ja jaamme tietoa viestintäkanavissamme. Ilmoittautuminen juhlapäivään alkaa keväällä 2023.

Lisätietoja:

Miisa Pulkkinen
projektipäällikkö
+358 44 4300 719
miisa.pulkkinen@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä