Skip to content

Museoliitto

12.5.2010

Suomen museoliiton hallituksen uusi puheenjohtaja on Pirjo Ala-Kapee

Suomen museoliiton 87. vuosikokous järjestettiin 12.5.2010 Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä Kotkassa Merikeskus Vellamossa. Vuosikokouksessa valittiin Museoliiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Pirjo Ala-Kapee. Uusiksi jäseniksi erovuoroisten tilalle valittiin museonjohtaja Merja Herranen, Porvoon museo, museotoimenjohtaja Olli Immonen, Turun museokeskus, yli-intendentti Arto Luttinen, Luonnontieteellinen keskusmuseo, Helsinki ja museotoimenjohtaja Tarja Raninen-Siiskonen, Joensuun museot.

Vanhoina jäseninä Suomen museoliiton hallituksessa jatkavat museonjohtaja Heli Heinäaho, Kultamuseo, Sodankylä, museonjohtaja Kalle Kallio, Työväenmuseo Werstas, Tampere, museonjohtaja Kimmo Levä, Mobilia, Kangasala, museonjohtaja Laura Luostarinen, Salon taidemuseo – Veturitalli, museonjohtaja Tiina Merisalo, Helsingin kaupunginmuseo, kehitysjohtaja Susanna Pettersson, Valtion taidemuseo, Kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet KEHYS, Helsinki, museonjohtaja Juhani Ruohonen, Satakunnan Museo, Pori ja professori Janne Vilkuna, Jyväskylän yliopisto, museologia.

Pirjo Ala-Kapee on toiminut kansanedustajana (1979-1989), Vantaan kaupunginjohtajana (1989-1997) ja Itä-Suomen läänin maaherrana (1997-2009). Opetusministerinä hän oli vuoden 1986-1987. Luottamustehtävissä hän on toiminut muun muassa Työväen Sivistysliiton puheenjohtajana ja Savon Säätiön valtuuskunnan puheenjohtajana. Hallitustyöskentelyyn hän on osallistunut Osuusliike Elannossa, Suomen Kaupunkiliitossa ja Suomen Kansallisoopperassa. Koulutukseltaan Ala-Kapee on historian opettaja.

Pirjo Ala-Kapee seuraa tehtävässä Roomaan suurlähettilääksi siirtyvää osastopäällikkö Petri Tuomi-Nikulaa.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä