Skip to content

Museoliitto

25.5.2020

Suomen museoliitto rohkaisee museoita ottamaan osaa Opi museossa -viikkoon 6.-9.10.2020

Opi museossa -viikkoa vietetään tänä vuonna 11. kerran 6.-9.10.2020. Tämän vuoden teemana on saavutettavuus. Suomen museoliitto rohkaisee museoita ottamaan osaa Opi museossa -viikkoon esimerkiksi tarjoamalla digitaalisia sisältöjä oppilaitosten käyttöön. 

Valtakunnallinen koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikko järjestetään tänä vuonna 11. kerran. Viikon tarkoituksena on kannustaa museoita ja kouluja entistä tiiviimpään yhteistyöhön sekä esitellä museoita oppimispaikkoina.

Ohjelmaa kannattaa suunnitella teema edellä ja koronatilanne huomioon ottaen

Perinteisesti museoita on rohkaistu järjestämään koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa museoissaan. Lisäksi monet museot ovat jalkautuneet kouluihin ja tuottaneet oppitunteja museosisältöjen parissa.

Tänä vuonna ohjelman suunnittelussa on kuitenkin hyvä ottaa huomioon epävarma koronatilanne. Museoiden digitaaliset palvelut, oppimateriaalit, pelit ja videot ovat oiva keino tarjota museosisältöjä oppilaiden ja opiskelijoiden käyttöön, vaikka vierailuja museoissa tai kouluilla ei pystyttäisi järjestämään. 

Vuoden 2020 Opi museossa -viikon sisällöissä ja viestinnässä on tarkoitus nostaa esille museoaineistojen saavutettavuutta. Digitaalisten aineistojen hyödyntäminen sopiikin teemaan, ja korostaa, että museot ovat saavutettavissa muutoinkin kuin fyysisesti.

Viikon ohjelmaa suunnitellessa kannattaa tutustua Museoliiton kokoamiin vinkkeihin Opi museossa -viikon viettoon.

Lisää aineistoja Opi museossa -sivustolle 

Opi museossa- sivustolle on kerätty monenlaisia digitaalisia aineistoja, kuten virtuaalimuseoita ja virtuaaliopastuksia, vinkkejä museoiden avoimiin sisältöihin, pelejä, verkkonäyttelyitä, mobiilireittejä kulttuuriperintöön ja tehtävämateriaaleja. Museot voivat ilmoittaa ja tuoda esiin sivustolla omia aineistojaan seuraavan linkin kautta: https://opimuseossa.fi/opimuseossa/ilmoita-aineistoja

Oman museon tuottamia digitaalisia aineistoja kannattaa nostaa sosiaalisessa mediassa viikon aikana aihetunnisteella #opimuseossa.

Ilmoita ohjelmaa Opi museossa -viikolle

Opi museossa -viikolle ilmoitetaan ohjelmaa Museot.fi -sivuston näyttelykalenterin päivitystunnuksilla samalla tavalla kuin Museoviikolle. Valitse kohta ’Uusi tapahtuma’, täytä tiedot ja laita rasti kohtaan ’Opi museossa’. Jos olet unohtanut Näyttelykalenterin käyttäjätunnuksen tai salasanan, uudet tunnukset voi pyytää projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalolta.

Museoiden ohjelmat päivittyvät ilmoittautumisesta suoraan Opi museossa -viikon tapahtumakalenteriin

Omia tapahtumia voi mainostaa julisteella ja bannerilla, joita löytyy Museoliiton sivuilta.

Museoliitto tiedottaa medialle Opi museossa -viikon tapahtumista noin viikkoa ennen tapahtuman alkua. 

Opi museossa -viikon kaikesta ohjelmasta kannattaa tiedottaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #opimuseossa. 

Lue lisää: https://opimuseossa.fi/opimuseossa/

Lisätiedot
projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo
puh. 0444 300 703
eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä