Skip to content

Museoliitto

21.9.2017

Syyskuun Museo-lehdessä tuoksuu ruoka

Tänään ilmestynyt vuoden kolmas Museo-lehti maistuu ja tuoksuu – onhan lehden teema ruoka. Lehdessä on juttuja ruoasta museoissa, ruokamuseoista ja museokahviloista. Lue myös mitä presidentti Kekkonen söi aamiaiseksi.

Museossa tuoksuu ruoka -reportaasissa tarkastellaan ruoan ja museoiden suhdetta monelta kannalta. Ruoan tallentamisessa ja esittämisessä on haasteensa, ruoka voi houkutella itsessään museokäynnille, ruoan ympärille voi rakentaa ohjelmaa ja ruoka kertoo historiasta.

Ravintoloitsijana museossa -jutussa tavataan Hotelli- ja ravintolamuseon projektikoordinaattori Antti Tuomola, joka on ensi töikseen hankkinut museolle anniskeluoikeudet ensimmäisenä museona Suomessa.

Museomafia bloggaa

Museoblogit ovat vielä aika harvinaisia, mutta Museomafian Sara Tyynysniemi ja Joonas Saukkonen ovat ruotineet museokäyntejä blogissaan keväästä 2016 alkaen.

Ruokaan liittyvistä museoista lehdessä esitellään myös Fiskarsin museo, Maatalousmuseo Sarka sekä Tamminiemi. Lisäksi päästään käymään Norjan Neidenissä avatussa Ä’vv Kolttasaamelaisten museossa.  

Minna Joenniemi pohtii Tulevaisuuden museo -dokumentin tekemistä ja Bo Lönnqvist tarkastelee museokahviloiden suhdetta museoon. Mikä onkaan sinun ideaali museokahvilasi?

Anna palautetta

Museo-lehti on uudistunut visuaaliselta ilmeeltään ja muuttunut yleisöä palvelevaksi museoalan johtavaksi aikakauslehdeksi. Kehitys jatkuu, joten anna ihmeessä palautetta ja ideoita sähköpostilla info@museolehti.fi. Kaikkien 15.11. mennessä palautetta antaneiden kesken arvotaan tässä lehdessä arvioitu Kaneli ja kardemumma -kirja.  

Tilaa lehti kaverille

Vielä ehdit tilata Museo-lehden ruoka-numerosta alkaen vaikka kaverille tai sukulaiselle: museoliitto.fi/tilaa-lehti. Syyskuun aikana tehdyt tilaukset alkavat syyskuun numerosta. Vuoden neljännen numeron teema on muoti ja lehti ilmestyy 24.11.2017.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä