Skip to content

Museoliitto

6.8.2020

Vielä ehtii kutsua poliitikon museoharjoitteluun

Poliitikon museoharjoittelu -kampanjaviikko lähestyy. Museot ovat ideoineet monipuolisia, käytännönläheisiä työharjoittelupäiviä. Kutsut on otettu innolla vastaan ja museoharjoitteluun on ilmoittautunut jo useita kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja sekä muita päättäjiä. Kampanjaviikkoa vietetään 24.–28.8.2020.

Viidettä kertaa vietettävän teemaviikon tavoitteena on lisätä poliitikkojen ja museoiden välistä vuorovaikutusta sekä tehdään näkyväksi museoiden monipuolista toimintaa kulissien takana.

Teemaviikkoon on jo tähän mennessä ilmoittautunut useita kansanedustajia. Kansanedustaja Sari Sarkomaa ja Mari Holopainen vierailevat Nykytaiteen museo Kiasmassa, Outi Alanko-Kahiluoto, Eva Biaudet ja Eeva-Johanna Eloranta Ateneumin taidemuseossa, Noora Koponen Suomen Kellomuseossa, Anneli Kiljunen Lappeenrannan museoissa ja Sari Multala Suomen Ilmailumuseossa.

Lisäksi museoharjoitteluun osallistuu useita paikallisia päättäjiä. Esimerkiksi Helsingin apulaispormestari Nasima Razmayar vierailee Valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla ja museon uudessa näyttelytilassa K1 Kämp Galleriassa. Espoolainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Mari Anthoni puolestaan tutustuu Suomen Lelumuseo Hevosenkenkään. Hämeenlinnan taidemuseo on kutsunut vieraaksi koko Hämeenlinnan kaupunkirakenteen lautakunnan, joka tulee kuulemaan ja keskustelemaan taidemuseon kulttuuriympäristöön liittyvistä alueellisista vastuumuseotehtävistä.

Ilmoita poliitikkovierailusi 19.8. mennessä

Kampanjaviikkoon osallistuvien museoiden toivotaan ilmoittavan sovitut poliitikkovierailunsa Suomen museoliiton rekisteriin mahdollisimman pian osoitteessa:
https://www.lyyti.fi/reg/poliitikon_museoharjoittelu2020

Kaikki 19.8.2020 mennessä ilmoitetut vierailut huomioidaan valtakunnallisessa tiedotteessa. Tietoja voi kuitenkin lisätä ja tarkentaa teemaviikon alkuun asti.

Paikalliselle medialle poliitikon museopäivä on kiinnostava juttuaihe ja mediaa kannattaakin kutsua hyvissä ajoin seuraamaan poliitikon museopäivää tai haastattelemaan poliitikkoa vierailun lopuksi. Museoliitto tiedottaa teemaviikosta medialle valtakunnallisesti noin viikkoa ennen tapahtuman alkua.

Katso tarkemmat ohjeet rekisteriin ilmoittautumisesta sekä muusta kampanjoinnista Museoliiton sivuilta: https://www.museoliitto.fi/poliitikonmuseoharjoittelu

Kampanjan graafinen ilme on saatavilla verkkosivuilla sekä suomen että ruotsin kielellä.

PS. Toivomme museoiden käyttävän sosiaalisessa mediassa tunnistetta #poliitikonmuseoharjoittelu ja #politikernsmuseipraktik

Lisätietoja kampanjasta

Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
Suomen museoliitto
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi
puh. 0444 300 710

Voisit olla myös kiinnostunut näistä