Skip to content

Museoliitto

4.1.2017

150 museota käynnistää itsenäisyyden juhlavuoden loppiaisviikonloppuna 6.-­8.1.2017

Museot juhlistavat itsenäisyyden juhlavuoden avausta monipuolisella ohjelmalla loppiaisviikonloppuna 6.–8.1.2017. Tapahtumaan osallistuu 150 museota eri puolilla Suomea.

Itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvien näyttelyjen lisäksi museovieraat voivat osallistua muun muassa teemaopastuksille ja työpajoihin, viettää yhteisiä kahvihetkiä sekä nauttia esimerkiksi musiikista ja muista näytöksistä. Monen museon ohjelmassa on huomioitu erityisesti lapset ja lapsiperheet.

Loppiaisviikonlopun museojoukko on moninainen. Yhteiseen juhlaan voi osallistua niin suurissa kansallisissa museoissa kuin pienemmissä kotiseutumuseoissa, jotka ovat usein avoinna vain kesällä. Lisäksi tempaukseen osallistuu monia erikois- ja taidemuseoita. Oman vierailukohteen ja suosikkiohjelman voi poimia museo100.fi-sivuston kampanjaosion kautta: http://bit.ly/2iA64AP. Kohteita voi hakea esimerkiksi paikkakunnan mukaan.

Loppiaistapahtuman toteutuksesta vastaa Yhteinen perintö -hanke, jonka tavoitteena on tarjota näkyvyyttä museoiden ohjelmalle ja yhdessä museoiden kanssa aktivoida yleisöjä juhlavuoden viettoon. Hankkeen toteuttavat yhteistyönä valtakunnalliset museotoimijat Kansallisgalleria, Luonnontieteellinen keskusmuseo, Museovirasto, Kansallismuseo, Suomen kotiseutuliitto ja Suomen museoliitto.

Lisätietoja:

http://www.museo100.fi

Janne Tielinen
Projektisuunnittelija
Suomen museoliitto
044 4300 706
janne.tielinen(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä