Skip to content

Museoliitto

10.5.2022

Kansainvälistä museopäivää vietetään ensi viikolla

Museoiden yhteistä tapahtumapäivää vietetään keskiviikkona 18. toukokuuta teemalla The Power of Museums, museoiden voima.

Vuonna 2022 keväinen museokampanjointi on keskitetty laajemman Museoviikon sijaan yhteen päivään eli Kansainväliseen museopäivään 18.5. Päivän aikana museot järjestävät monenlaista ohjelmaa niin verkossa kuin läsnä. Kansainvälisenä museopäivänä museot ovat perinteisesti tarjonneet ilmaisen sisäänpääsyn vierailijoilleen. 

Museoliitto on rohkaissut museoita viestimään museonsa Kansainvälisen museopäivän ohjelmasta aktiivisesti eri kanavissa. Museoiden näyttelyihin ja tapahtumiin voi tutustua museoiden omilla nettisivuilla tai esimerkiksi osoitteessa museot.fi. Sosiaalisesta mediasta tapahtumapäivää voi seurata tunnisteella #IMD2022.

Poimintoja museopäivän ohjelmasta eri puolilta Suomea

  • Helsingissä Kaapelitehtaan museoissa on Kansainvälisenä museopäivänä ilmainen sisäänpääsy koko päivän ajan. Lisäksi tarjolla on opastuksia, afterwork-disko ja baari! Lue lisää!
  • Järvenpäässä Ainola juhlistaa Kansainvälistä museopäivää jo alkuviikosta ja on poikkeuksellisesti avoinna maanantaina 16.5.2022 klo 10–17. Museoon pääsee koko päivän ajan ilmaiseksi. Museo järjestää myös avoimen 30 minuuttia kestävän yleisöopastuksen klo 14.00. Lue lisää!
  • Hyvinkäällä Rautatiemuseo toivottaa yleisön tervetulleeksi uuteen Ratajätkät-näyttelyyn, joka on tehty yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan kanssa. Suomen Rautatiemuseo on avoinna keskiviikkona 18.5.2022 klo 12–15. Lue lisää!
  • Porissa Porin museot järjestävät ohjelmaa koko viikon ajan. Kansainvälisenä museopäivänä 18.5. ja Museoiden yönä 21.5. kaikkiin museoihin on vapaa sisäänpääsy. Lue lisää! 
  • Myös Lappeenrannassa Etelä-Karjalan museo järjestää ohjelmaa koko viikon ajan. Lue lisää!
  • Verkossa on tarjolla esimerkiksi Rauman merimuseon kovimmat ja kummimmat -verkko-opastus. Kansainvälisen museopäivän kunniaksi opastus on veloitukseton, mukaan mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautunutta. Lue lisää!

Lisätietoja:
Viestintäsuunnittelija Kirsti Ruissalo
kirsti.ruissalo(a)museoliitto.fi
p. 044 430 0721

Voisit olla myös kiinnostunut näistä