Skip to content

Museoliitto

25.2.2008

Kutsu Museojulkaisukilpailuun

Suomen museoliitto kutsuu museoita osallistumaan Museojulkaisukilpailuun. Kilpailun voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2008.

Kilpailun tarkoitus on tehdä tunnetuksi museoiden monipuolista ja korkeatasoista julkaisutoimintaa laajemmalle lukijakunnalle. Kilpailu on avoin erityyppisille ja erikokoisille museoille.

Museot ovat merkittäviä julkaisijoita. Vuosittain museot tuottavat lähes kolmesataa julkaisua. Ne kertovat museoiden näyttely- ja tutkimustoiminnasta, museoiden hoitamasta taide-, kulttuuri- ja luonnonperinnöstä sekä museotyöhön liittyvästä monipuolisesta asiantuntemuksesta.

Kilpailuun voivat osallistua museoiden julkaisut, joissa on ISBN- tai ISSN-tunnus ja jotka ovat ilmestyneet 1.6.2006-15.5.2008 välisenä aikana. Kukin museoyksikkö voi osallistua kilpailuun yhdellä julkaisulla.

Kilpailun esiraati valitsee viisi ehdokasta lopulliseen karsintaan. Voittajan näistä ehdokkaista valitsee Helsingin Sanomain Säätiön yliasiamies Heleena Savela. Voittajan julkistaminen tapahtuu Helsingin kirjamessuilla 23.-26.10. Raadin ehdottamat voittajakanditaatit ovat esillä molemmilla messuilla.

Kilpailuun tarkoitettua julkaisua tulee toimittaa kolme kappaletta Ovelle-pakettina (perille kuljetettuina) 15.5.2008 mennessä osoitteella Suomen museoliitto, Annankatu 16 B 50, 00120 Helsinki.

Lisätietoja: projektisuunnittelija Eeva-Liisa Taivassalo (09) 5841 1726, eeva-liisa.taivassalo(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä