Skip to content

Museoliitto

8.5.2020

Lähetä digitaalinen tervehdys Museopäiville!

Museoliitto kutsuu museot kertomaan lyhyen digitaalisen tervehdyksen kautta, mitä uusia ja luovia ratkaisuja poikkeustila on synnyttänyt, miten haasteita on ratkaistu ja miten poikkeuksellinen museoarki on koettu. Digitaaliset tervehdykset esitetään Helsingissä järjestettävillä Museopäivillä 1.-2.9.2020.

Museopäivät järjestetään Helsingissä 1.-2.9.2020 teemalla Digitaalinen tulevaisuus. Kulunut kevät ja epävarmat ajat ovat haastaneet museoita ympäri Suomea muuttamaan ja kehittämään nopealla aikataululla toimintatapojaan ja ylläpitämään yleisösuhdettaan. Museoliitto kutsuu museot kertomaan lyhyen digitaalisen tervehdyksen muodossa, mitä uusia ja luovia ratkaisuja poikkeustila on synnyttänyt, miten haasteita on ratkaistu ja miten poikkeuksellinen museoarki on koettu. Jaa poikkeustilan tuomat kokeilut ja kokemukset museokentän kanssa! 

Digitaalisia tervehdyksiä esitetään Museopäivien aikana ohjelman ohessa. Museoliitto toivoo, että moni museoammattilainen pääsee paikan päälle tapaamaan kollegoita, verkostoitumaan ja kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja. Toivottavasti saamme jakaa monia digitaalisia tervehdyksiä ja kuulumisia museoista kautta maan Museopäivillä. 

Miten toimia? 

  • Digitaalisen tervehdyksen tyyli ja muoto on vapaa: Kuvaa video, koosta kuva-esitys valmiista materiaalista, esittele ote virtuaalikierroksesta, avaa digitoitujen kokoelmien saloja, lähetä tallennettu Instagram-stoori, haastattele kollegaa, nosta parhaimmat twiitit esille, tee kooste sometilien päivityksistä tai mikä vain parhaiten kuvaa museonne toimintaa. 
  • Muista, että tervehdyksessä tulee olla selkeästi mainittuna museon ja tekijöiden nimet. 
  • Jos mahdollista, lisää videoon tekstitys tai muuta sisältöä kuvaavaa tekstiä. 
  • Kesto max. 2 minuuttia. 
  • Lataa aineisto Youtubeen museon omalle kanavalle ja lähetä linkki videoon osoitteeseen laura.kokki@museoliitto.fi. Video voi olla Youtubessa julkinen tai piilotettu.
  • Jos museollanne ei ole Youtube-kanavaa, voitte lähettää videon esimerkiksi WeTransfer –palvelun tai Google Driven kautta.
  • Toimita aineistot viimeistään 30.6.2020 mennessä. 

Tervehdyksiä voidaan jakaa sovitusti myös Museoliiton kanavilla laajemmalle yleisölle. Kerrothan aineiston toimituksen yhteydessä sen mahdollisista käyttörajoituksista.

Hauskoja hetkiä digitaalisten tervehdysten parissa! 

Lisätietoja: 
Laura Kokki 
Koulutus- ja kehittämisasiantuntija 
sähköposti: laura.kokki@museoliitto.fi
puh. 044 4300 715 

Emilia Merisalo 
Harjoittelija
sähköposti: emilia.merisalo@museoliitto.fi
puh. 044 4300 709  

Voisit olla myös kiinnostunut näistä