Skip to content

Museoliitto

15.3.2019

Laita teoskokoelmasi näkyviin verkkosivuille

Suomen museoliitto ja Kuvasto allekirjoittivat keväällä 2017 sopimuksen, joka mahdollistaa museoiden kokoelmissa olevien suomalaisten taiteilijoiden teosten esittämisen museon hallitsemilla verkkosivuilla ja sovelluksissa ilman teos- tai tekijäkohtaisia sopimuksia ja maksuja.

Taidekokoelmat verkossa -sopimus koskee suomalaisten tekijöiden teoksia missä tahansa avoimessa ja museon hallinnoimilla verkkosivuilla (omat sivut ja esimerkiksi Finna). Sopimuksen piirissä ovat suomalaiset tekijänoikeudenalaiset teokset, jotka museo omistaa tai on deponoinut. 

Sopimus kattaa myös kaupunkien ja kuntien talletuskokoelmat, jotka ovat museon hallinnassa. Museon maksaman korvauksen määrään ei vaikuta montako teoskuvaa museo on julkaissut. Sopimukseen voivat liittyä kaikki suomalaiset ammattimaiset museot. Sopimuksen piiriin kuuluvat myös taiteilijat, jotka eivät ole Kuvaston jäseniä.

Sopimusmaksut käytetään lyhentämättöminä Kuvastolle ja edelleen taiteilijoille maksettaviin tekijänoikeuskorvauksiin. Museoiden sopimusmaksuilla katetaan Suomen museoliiton ja Kuvaston välisen sopimuksen kustannuksista kolmas osa. Maksut laskutetaan vuosittain joulukuussa.

Tarkempia tietoja sopimuksen hinnoista ja jo liittyneistä museoista löytää sivulta Taidekokoelmat verkossa. Taidekokoelmat verkossa kuuluu Suomen museoliiton Plussa-palveluihin.

Sopimuksen tekeminen on helppoa. Siihen liitytään hyväksymällä Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen yleiset ehdot.

Yhteystiedot

Eeva-Liisa Taivassalo, projektisuunnittelija
eeva-liisa.taivassalo@museoliitto.fi,
0444 300 703


Kimmo Levä
, pääsihteeri
kimmo.leva@museoliitto.fi
040 1662816

Voisit olla myös kiinnostunut näistä