Skip to content

Museoliitto

6.2.2012

Luova Eurooppa -ohjelma valmistumassa – kulttuurin rahoitus jatkuu EU-tasolla

Euroopan komissio antoi marraskuussa 2011 ehdotuksen Luova Eurooppa -ohjelmasta vuosille 2014-2020. Ehdotuksen käsittely neuvostossa ja Euroopan parlamentissa on alkanut. Opetus- ja kulttuuriministeriö kerää parhaillaan alan toimijoiden näkemyksiä ohjelmasta.

Luova Eurooppa -ohjelmaesitys yhdistää kohta loppumassa olevat Kulttuuri-, MEDIA- ja MEDIA Mundus-ohjelmat ja tulee korvaamaan ne vuoden 2014 alusta alkaen yhdellä uudella kokonaisohjelmalla.

Ohjelman tavoitteena on vaalia ja edistää Euroopan kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta sekä vahvistaa kuttuurialan ja luovien toimialojen kilpailukykyä. Ohjelman kokonaisbudjetti vuosille 2014-2020 on 1,8 miljardia euroa, mikä tarkoittaisi 37 % kasvua ohjelmien nykyiseen yhteenlaskettuun tasoon verrattuna.

Museoalan osalta ohjelmalla on paljon potentiaalia. Meille tärkeimpien tavoitteiden ytimessä ovat uusien yleisöjen tavoittaminen, kompetenssien kasvattaminen ja kansainväliset näyttelyt.

Opetus- ja kulttuuriministeriö toivoo suomalaisten toimijoiden näkemyksiä Luova Eurooppa -ehdotuksesta 14.2. mennessä osoitteeseen eulausunnot(a)minedu.fi, viitteellä ’Luova Eurooppa’.

Luova Eurooppa -ohjelmaehdotus ja lisätietoja löytyy opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä