Skip to content

Museoliitto

24.11.2017

Marraskuun Museo-lehti on täynnä muotiasiaa museoista

Tänään ilmestynyt vuoden neljäs Museo-lehti on kaunis kuin muoti ja monipuolinen kuin museot. Tuhti 48-sivun lukupaketti pitää sisällään juttuja muodista museoissa, muotisuunnittelijan museosuhteesta ja pukusuunnittelijan työstä museossa.

Lehden erikoisjuttu nostaa esille vastikään Vuosisadan museo -palkinnon voittaneen Museokeskus Vapriikin. Pitkässä reportaasissa perehdytään muodin tallentamisen ja esittämisen haasteisiin, laajuuteen ja suuntauksiin.

Suomenlinnan seikkailukierrosten ja Ehrnsvärd-museon pukusuunnittelija Sanna Pietilä kertoo, millaista on tehdä 1800-luvun pukuja nykyajan käyttöön. Haastatteluissa kuullaan huippumuotisuunnittelija Jukka Rintalan museosuhteesta sekä valokuvataiteilija Sofia Okkosen näkemyksiä muoti- ja taidekuvaamisesta.

Vauvamuodista huippumuotiin

Kokoelmat kertovat esittelee yhden satavuotiaan Suomen ylpeyden aiheen, äitiyspakkauksen, muotia ja historiaa. Kansainvälisessä jutussa käydään Lontoon muotimuseoissa.

Kellomuseon Suomalainen koru -näyttely laittaa pohtimaan onko koru muotia vai taidetta? Entä millainen urakka on käydä sadassa museossa vuoden aikana? Siitä kertoo museofani Ritva Laaksonen.

Lisäksi mukana on Helsingin kaupunginmuseon johtaja Tiina Merisalon kantaaottava kolumni, Forssan museonjohtaja Kati Kivimäen kirjoitus yhteisöllisestä museotempauksesta ja kansallispukukonsultti Taina Kankaan teksti kansallispukumuodista.

Tilaa lehti lahjaksi

Tilaa Museo-lehti itselle tai lahjaksi: museoliitto.fi/tilaa-lehti. Vuoden 2017 loppuun mennessä tehtyihin vuosi- ja kestotilauksiin saa marraskuun lehden kaupan päälle. Vuoden 2018 lehdet ilmestyvät helmikuussa, toukokuussa, syyskuussa ja marraskuussa.

Anna palautetta 

Mitä mieltä olet lehdestä? Mikä oli paras juttu? Anna palautetta sähköpostilla info@museolehti.fi. Kaikkien 1.1.2018 mennessä palautetta antaneiden kesken arvotaan Suomen kansallispukukeskuksen lahjoittama kukkaro, jonka kuva löytyy lehden sivulta 46.

Lisätiedot

Museo-lehti / Suomen museoliitto 

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi

p. 044 4300 704

nelli.korpi@museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä