Skip to content

Museoliitto

23.9.2015

Suomen museoliitto ja Museokortti mukana Turun Kirjamessuilla 2015

Suomen museoliitto osallistuu lokakuun alussa Turun Kirjamessuille yhteisellä osastolla paikallisten turkulaisten museoiden kanssa. Messuosastoa isännöivät tänä vuonna Turun taidemuseo ja Forum Marinum.

Museoiden ja Museoliiton yhteisellä osastolle A5 tullessa messukävijä astuu tutkimusmatkailijan olohuoneeseen ja voi tutustua sekä paikallisten museoiden näyttelyihin ja toimintaan että Museokorttiin ja sen kohteisiin. Myös messuosaston isäntämuseot ovat Museokorttimuseoita. Lisäksi osastolla on jaossa Suomen museoliiton julkaisemaa Museolehteä.
Messukävijöiden on mahdollista osallistua kilpailuun, jonka palkintona yhdelle onnekkaalle arvotaan vuoden mittainen kulttuurimatka. Museokortin arvonta suoritetaan messujen päätyttyä ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
Turun Kirjamessut järjestetään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 2.10. – 4.10.2015 jo 25. kerran. Pääteemoina ovat Ruotsi sekä Kustavi ja Saamenmaa.
Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Suomen museoliitto on Turun kansainvälisten Kirjamessujen päätoimikunnan jäsen. Liitto toi
Museokortin markkinoille toukokuussa 2015. Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 54 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääsee lähes 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea.
Turun kirjamessut ovat Suomen ensimmäinen kirjamessutapahtuma, joka pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 1990. Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkönä on vuodesta 2012 toiminut runoilija Jenni Haukio.

Lisätietoja:
Elina Björkqvist
+358444300707
elina.bjorkqvist(a)museoliitto.fi

Voisit olla myös kiinnostunut näistä