Skip to content

Museoliitto

3.12.2021

Talven Museo-lehti on ilmestynyt teemalla maailmalla

Talven MUSEO-lehden sisältö pureutuu maailmalla-teemaan. Lehdessä tutustutaan Lyonin Musée des Confluencesissa työskentelevän kokoelmien ja näyttelyiden johtaja Merja Laukian työhön ja vieraillaan Tukholman Etnografisessa museossa.

Lehdestä voi lukea Helinä Rautavaaran matkoista sekä kuvataiteilija-graafikko Hannu Palosuon elämästä Italiassa. Museo-lehti matkailee -palstalla tutustutaan maailmanluokan museoihin, jotka haluavat rakentaa parempaa maailmaa. Laajemmassa reportaasissa käsitellään repatriaatiota.

Lehdessä kerrotaan muumien maailmanvalloituksesta ja Muumimuseon kansainvälisistä näyttelyistä. Espanjassa asuva tietokirjailija ja taidehistorioitsija Liisa Väisänen antaa museovinkkinsä. Kokoelmat kertovat -palstalla tutustutaan merimuseoiden kokoelmaesineisiin.

Esittelyssä on Lahden Radio- ja tv-museo Mastolan eläinnäyttelijöitä käsittelevä näyttely Suloiset eläinsankarit. Infograafista voi tarkastaa Museo-lehden lukijakyselyn 2021 tulokset. Uutena juttupaikkana alkaa Ostoksilla museokaupassa -palsta, jolla esitellään museokauppojen laadukkaita ja mielenkiintoisia tuotteita ja lahjaideoita.

Lukijoita ilahduttavat stand up-koomikko Iikka Kiven kolumni, museouutiset, näyttelyvinkit ja ristikko.

Lehti on myynnissä Lehtipisteen myyntipisteistä kautta maan. Lehden voi myös tilata verkossa.

Museoliiton jäsenmuseoiden työntekijät voivat lukea digilehteä maksutta osoitteessa lehtiluukku.fi/lehdet/museo. Lisätietoja antaa yhteistyökoordinaattori Helena Piipponen.

Lehteä voi seurata myös sosiaalisessa mediassa. Instagramista ja Facebookista MUSEO-lehden löytää nimellä @museolehti.

Innostavia lukuhetkiä MUSEO-lehden parissa!

Lisätiedot:

Yhteistyökoordinaattori Helena Piipponen
helena.piipponen(a)museoliitto.fi
puh. 0444 300 701

MUSEO-lehden tuottaja Jenna Honkanen
jenna.honkanen(a)museoliitto.fi
puh. 044 430 0704

Voisit olla myös kiinnostunut näistä