Skip to content

Museoliitto

16.1.2019

Tietoa vuoden 2019 teemaviikoista

Suomen museoliitto kannustaa tänäkin vuonna jäsenmuseoitaan viestimään aktiivisesti itsestään ja toiminnastaan koko kansalle. Teemaviikot tarjoavat erinomaisen tilaisuuden tavoittaa museokävijöitä, koululaisia ja poliitikkoja. Ohjelmaa viikoille kannattaa siis alkaa suunnitella hyvissä ajoin.

Alla tietoa Museoviikosta, Poliitikon museoharjoittelu -viikosta, Opi museossa -viikosta ja Valtakunnallisista museopäivistä.

Museoviikko 13.–19.5.2019 ja kansainvälinen museopäivä 18.5.2019

Museoviikko on hyvä kanava alueelliseen yhteistyöhön muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Viikon tapahtumina voivat olla esimerkiksi näyttelyt, opastukset, kesänäyttelyiden avautumiset, luentotilaisuudet, esitelmät ja työpajat. Museot ilmoittavat tapahtumansa viikon omaan tapahtumakalenteriin.

Tänä vuonna Museoviikko ajoittuu samalle viikolle Valtakunnallisten museopäivien kanssa. Myös Museokortti on mukana viikon toteuttamisessa.

Lisäinfoa vuoden 2019 Museoviikosta täällä. Viikon graafiset materiaalit päivitetään kevään aikana.

Poliitikon museoharjoittelu -viikko, 26.–30.8.2019

Tutustuta poliitikot museoosi ja tutustu itse poliitikkoihin. Kutsu poliitikko museoon -kampanjaviikko muuttuu vuonna 2019 Poliitikon museoharjoittelu -viikoksi, jolloin nimikin kertoo entistä paremmin viikon luonteesta.

Kampanjaviikko on järjestetty jo kolme kertaa, ja koko ajan se on kasvattanut suosiotaan museoiden ja poliitikkojen keskuudessa. Viime vuonna jo yli 70 poliitikkoa vieraili museoissa ympäri Suomen. Museoita kampanjassa oli puolestaan 30. Viikko on erinomainen tilaisuus kiinnittää paikallisten ja kansallisten päättäjien huomio museotoimintaan, ja poliitikkovierailut kiinnostavat myös mediaa.

Valmistaudu vuoden 2019 kampanjaviikkoon viikon sivulla. Kampanjalle luodaan uusi graafinen ilme alkuvuodesta 2019.

Opi museossa -viikko 1.–4.10.2019

Museoiden rooli oppimispaikkoina, koulujen vierailukohteina ja yhteistyökumppaneina sekä monenlaisten muiden kehittävien harrastusten ja ajanviettojen inspiroijina on viime vuosina korostunut entisestään. Opi museossa -viikko nostaa esiin museoiden pedagogisen roolin. Teemaviikon aikana koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa järjestetään kymmenissä museoissa, ja museot voivat myös jalkautua kouluihin.

Museot ilmoittavat viikon tapahtumat näyttelykalenteriin, josta ne päivittyvät viikon omaan tapahtumakalenteriin.

Vuoden 2019 viikon viestintämateriaalit on juuri päivitetty! Perehdy viikkoon tarkemmin täällä.

Ja vielä Museopäiville!

Muista myös vuoden 2019 Valtakunnalliset museopäivät (15.–17.5.2019)! Vuoden tärkein museoalan tapahtuma ja Suomen museoliiton suurin koulutustilaisuus kokoaa museoväen tänä vuonna Tampereelle.

Luvassa on jälleen jännittäviä hetkiä Vuoden museo -palkintokilpailun seurassa ja monipuolista ohjelmaa. Museopäiville on myös perustettu oma sivu, jonne kootaan päiviin liittyvää tietoa kevään aikana.

Voisit olla myös kiinnostunut näistä