Skip to content

Museoliitto

7.1.2014

Uusi museoiden luettelointiohje tutuksi -koulutukset

Museoiden luettelointiohje on museoiden yhteinen luettelointityökalu ja se soveltuu erilaisten aineistojen luettelointiin kaikissa museoissa. Luettelointiohje julkaistaan 27.2.2014. Museo 2015 -hanke järjestää yhteistyössä Museoliiton kanssa vuoden 2014 aikana maksuttomia koulutuksia, joissa opastetaan uuden luettelointiohjeen käyttöönotossa.

Koulutus koostuu luento-osuudesta sekä verkkoympäristössä tehtävistä käytännön harjoituksista, joissa käytetään ohjetta erilaisten objektien luettelointiin. Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat Museoiden luettelointiohjeeseen niin, että osallistujat voivat koulutuksen jälkeen käyttää ohjetta luetteloinnin apuna itsenäisesti. Kouluttajana on Leena Furu, joka on toiminut puheenjohtajana Museo 2015 -hankkeen luettelointityöryhmässä ja vastannut Museoiden luettelointiohjeen laatimisesta.

Koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea kaikkiaan 18 kertaa. Koulutuksiin voi ilmoittautua Museoliiton koulutuskalenterin kautta. Osallistujamäärä on rajattu.

Lisätietoa: http://www.nba.fi/fi/museoalan_kehittaminen/museo_2015/luetteloinnin_kehittaminen/museoiden-luettelointiohje

Voisit olla myös kiinnostunut näistä